Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державний службовець сплатить штраф за несвоєчасно подану е-декларацію

06 вересня 2019, 10:59

Відповідно до частини 2 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у статті 3 цього Закону, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Так, державний службовець перед звільненням з роботи несвоєчасно, без поважних причин, а саме 30 листопада 2018 року, подав на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, хоча мав її подати до 28 листопада 2018 року, чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Правопорушник пояснив, що дійсно не подав декларацію вчасно перед звільненням, оскільки в той час в нього погано працював комп’ютер, через який він здійснював заповнення декларації.

За результатом розгляду адміністративного правопорушення, з урахуванням пояснення правопорушника та прокурора, суддя Іванівського районного суду Одеської області виніс постанову про визнання державного службовця винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП та призначив накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 грн. Також, з даної особи було стягнуто на користь держави судовий збір у розмірі 384,20 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду