Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 років позбавлення волі за умисне вбивство, - ухвалено вирок суду

05 вересня 2019, 11:26

Колегія суддів Овідіопольського районного суду Одеської області розглянула кримінальне провадження у вчиненні злочинів, передбачених пунктом 6 частиною другою статтею 115 (умисне вбивство), частиною четвертою статтею 187  (Розбій) Кримінального кодексу України, обвинуваченого Б.  визнала винним та призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 (тринадцять) років.

Запобіжний захід, обраний відносно Браткевича Ігоря Олексійовича - тримання під вартою, залишити без змін до набуття вироком чинності.

Строк відбування покарання рахувати з моменту затримання, а саме, з 07.05.2018.

Цивільний позов потерпілого забовольнити у повному обсязі. Стягнути з обвинуваченого на користь потерпілого 4350 (чотири тисячі триста п’ятдесят) грн. матеріальної шкоди та 100000 (сто тисяч) грн. моральної шкоди, а всього 104350 (сто чотири тисячі триста п’ятдесят) грн.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляція до Одеського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Довідково: В травні 2019 року Б., з корисливих мотивів, маючи намір на заволодіння чужим майном, шляхом зриву запірних механізмів вхідних дверей проник до приміщення приватного будинку в с.Вільне, Білгород-Дністровського району Одеської області, де мешкав Л.

Проникнувши до будинку, Б. побачив Л., з котрим у них, виникла бійка, в ході якої Б. маючи намір на протиправне заподіяння смерті іншій людині, усвідомлюючи та оцінюючи свої дії, знаходячись в приміщенні будинку наніс Л. удари руками та ногами в область обличчя та тулуба, точну кількість нанесених ударів в ході проведення судового розслідування встановити не надалось можливим, тим самим спричинив останньому поєднану травму голови, шиї та грудної клітки. Смерть Л. перебуває у прямому причинному зв’язку з наявною у нього поєднаною травмою голови, шиї та грудної клітки у вигляді сукупності ушкоджень, які утворюють цей комплекс, відповідно до висновку експерта, після чого Б. заволодів двома піджаками власника будинку.

Далі дії нападника, котрий одягнув на себе два належних господарю будинку піджака, були почуті та помічені сусідами Л., а Б. здійснив спробу втекти, стрибнувши у вікно будинку, котре розташоване та дивиться у бік сусіднього домоволодіння. Однак нападник був затриманий на місці вчинення злочину.

Допитий у судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав, розкаявся, та надав показання, відповідно до яких повністю визнавши свою вину в скоєні зазначених злочинів, зазначив, що попередньо, проникаючи до будинку Л., не мав наміру заподіяти останньому смерть чи тілесні ушкодження, так як взагалі переплутав будинки, і мав намір зайти до сусіда останього, з яким у нього був конфлікт, але, коли він був помічений Л., між ними зав’язалася бійка, в ході якої він отримав поранення в руку ножом, та після цього почав наносити удари Л., при цьому він не пам’ятає факту удушення, як і не може детально розповісти про інші обставини скоєння злочинів та мотиви своїх дій, так як на той час перебував в стані сильного алкогольного сп’яніння.

Також, Б. зазначив, щиро кається у скоєному, усвідомив наслідки своїх дій, дуже жалкує, не хотів таке вчиняти.

 

Головуючий судя – Козирський Є.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 495/5875/18.

 

За повідомленням прес-служби суду