Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних у вчиненні вбивства мешканця села Кам'янське Василівського району та заволодінні його транспортним засобом взято під варту

03 вересня 2019, 21:02

3 вересня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою стосовно чоловіків, які підозрюються у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 289, пунктами 6, 12 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого; умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб).

Під час розгляду клопотання прокурор повідомив, що правоохоронними органами зібрані докази причетності підозрюваних до вчинення вищезазначених злочинів та просив обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Окрім того, в ході проведення досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний Г. неодноразово судимий, на підставі ухвали Ленінського районного суду міста Запоріжжя від 24 січня 2018 року оголошений в розшук за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб). Напротязі певного часу він переховувався від суду в селі Кам’янське Василівського району Запорізької області з метою уникнення покарання та відповідальності за скоєння кримінального правопорушення (злочину).

Підозрювані та їх захисники заперечували проти задоволення клопотань слідчого та просили застосувати більш м’які запобіжні заходи.

За наслідками судових засідань, клопотання слідчого задоволені у повному обсязі, до підозрюваних ухвалами слідчого судді застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком до 30 жовтня 2019 р. включно без можливості внесення застави.

 

За повідомленням прес-служби суду