Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для працівників Херсонського окружного адміністративного суду провели семінар «Робота з документами з грифом «ДСК»

09 серпня 2019, 13:58

08.08.2019 в Херсонському окружному адміністративному суді відбувся семінар для працівників апарату суду на тему: «Робота з документами з грифом «ДСК»».

Керівник апарату суду Ірина Коваленко звернула увагу присутніх на необхідності неухильного дотримання  вимог чинного законодавства в роботі з документами, яким присвоєно гриф «Для службового користування».

З огляду на норми  Закону України «Про доступ до  публічної інформації», нагадала, що до службової може належати інформація, що міститься в документах суб'єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідних записках, рекомендаціях, якщо вони пов'язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень, а також інформація, зібрана в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці. Доступ до таких документів має лише визначене коло осіб, а оприлюднення службової інформації, яку вони містять заборонено законом.

Учасники семінару обговорили основні вимоги, викладені у  Типовій інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 р. № 736. Детально зупинились на розгляді приписів локального акту суду - Інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію в Херсонському окружному адміністративному суді, зокрема,  у ході семінарського заняття працівники апарату суду опанували порядок приймання, реєстрації, надсилання, долучення до адміністративної справи, зберігання та повернення документів з грифом «ДСК». Зробили акцент на тому, що етапи проходження документів з грифом “Для службового користування” в суді повинні обов’язково відображатися у реєстраційних формах.

Питання, розглянуті під час семінару викликали жваву дискусію серед його учасників та багато запитань як до доповідача, так і до колег, які вже мають практичний досвід.

Працівники апарату суду зазначили актуальність та практичну користь семінару, а головне -  отримали підтримку та впевненість у тому, що їх повсякденна робота здійснюється у вірному напрямку.

За повідомленням прес-служби суду