Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До військовослужбовця який уникає покарання судом застосовна привід

09 серпня 2019, 09:08

07.08.2019 суддею Біляївського районного суду Одеської області застосовано привід до військовослужбовця який без поважних причин не з’являється до судових засідань, про причини своєї неявки не повідомляє, хоча належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи.

Довідково:  солдат Б. будучи військовослужбовцем строкової військової служби та проходячи її на посаді механіка-водія відділення радіолокаційної розвідки радіотехнічної батареї 2 підрозділу військової частини А2800, діючи умисно, не маючи відповідного дозволу командира, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з метою тимчасово ухилитися від обов’язків військової служби, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, близько 14 годині 00 хвилин 25.09.2018 самовільно залишив розташування військової частини А2800, яка дислокується за адресою: Одеська область, Біляївський район с. Нерубайське, та ухилявся від проходження служби до 23.10.2018, проводячи час на власний розсуд, не пов’язуючи його з проходженням військової служби.

За викладених вище обставин дії солдата Б. кваліфіковано за частиною четвертою статті 407 Кримінального кодексу України, - самовільне залишення військової частини, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене військовослужбовцем.

В наслідок чого до Біляївського районного суду Одеської області  від військової прокуратури Одеського гарнізону південного регіону України надійшов обвинувальний акт відносно солдата Б.

Однак обвинувачений солдат уникає правосуддя, оскільки на призначені дати підготовчого засідання призначені не з’являється. 

 

За повідомленням прес-служби суду