Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд припинив роботу через незаконне відключення електроенергії: подано заяву до правоохоронних органів 

07 серпня 2019, 13:06

З 22:00 06.08.2019 із порушенням встановлених законом термінів і порядку відбулося знеструмлення електромережі адмінбудівлі Дніпровського апеляційного суду (м.Дніпро, вул..Харківська, 13).

Напередодні, 05.08.2019 судом було отримано попередження про припинення електроживлення, датоване 24.07.2019 № 38678/1001/03. Відповідно до штемпельного відтиску на конверті зазначене попередження було відправлене 31.07.2019, тобто через 7 днів після його реєстрації, але до суду надійшло лише 05.08.2019.
У той же час, про заплановане відключення від електропостачання ДТЕК "Дніпровські електромережі" мав повідомити не пізніше ніж за 10 днів до дня відключення.
Тоді б Дніпровський апеляційний суд зміг в установлені законом терміни вирішити ситуацію з енергоносіями, яка склалась тут, оскільки суд – це державна та режимна установа і усі фінансові операції тут здійснюються через Державну казначейську службу.
Крім того, Дніпровський апеляційний суд заключив договори на електропостачання, але рахунки на сплату яких так і не отримав.

В наслідок ситуації, яка склалась не з вини суду відбувається:
- порушення прав споживачів та головне – прав громадян на доступ до правосуддя;
- порушення термінів тримання громадян під вартою, що стало на заваді громадянам вчасно вийти на свободу;
- громадяни не можуть вчасно здати, а суд зареєструвати, прийняти, відправити документи в установлені законом терміни.
Дніпровський апеляційний суд вже подав заяву до правоохоронних органів про заяву про кримінальне правопорушення, а саме незаконне відключення від електромережі, порушення прав споживачів та, як наслідок, прав сотень відвідувачів, які стали заручниками протиправних дій з боку компанії ДТЕК "Дніпровські електромережі".

За повідомленням прес-служби суду