Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чи дотримався громадянин митних правил? – розбирається Миколаївський апеляційний суд

05 серпня 2019, 14:34

Сьогодні, 5 серпня 2019 року, Миколаївський апеляційний суд розпочав розгляд апеляційної скарги начальника Миколаївської митниці ДФС на постанову Центрального районного суду міста Миколаєва. Так, вищезазначеною постановою провадження у справі про притягнення громадянина С. до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого частиною першою статті 483 МК України (переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу, як підстави для переміщення товару, документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника та одержувача товару), – закрито у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

У судовому засіданні апеляційний суд розглянув частину клопотань учасників справи та вислухав пояснення представника Миколаївської митниці ДФС. Подальший розгляд справи відбудеться о 13:00 19 серпня 2019 року.

Про подальший рух справи буде повідомлено додатково.

   

Довідково: 

21 та 23 травня 2019 року до Миколаївського морського порту надійшло два судна з товаром "Олива базова SN 150».

Відповідно до протоколів про адміністративне правопорушення С., з метою прикриття незаконної діяльності в інтересах інших осіб, за грошову винагороду, вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару "Олива базова SN 150" в кількості більш як 11 500 метричних тон, загальною вартістю близько 7 000 000 доларів США (193 709 710,17 грн.)  шляхом надання до Миколаївської митниці ДФС документів, які містять неправдиві відомості щодо покупця та одержувача вказаного товару.

 

 

За повідомленням прес-служби суду