Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа «Літнього театру»: апеляційний суд визнав накладення арешту на майно відповідача правомірним

02 серпня 2019, 10:38

24 липня 2019 року Одеський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу відповідача на ухвали Суворовського районного суду від 27 березня 2019 року про відкриття провадження та про забезпечення позову у справі за позовом СП «Солінг» до Дяченка Ю.В. про стягнення суми збитків.

В обгрунтування своєї скарги відповідач посилався на те, що Суворовський районний суд є неповноважним судом з розгляду даної справи, у позові не було зазначено обставини про необхідність забезпечення позову, а також суд не звернув уваги на відсутність у заяві про забезпечення позову пропозиції про зустрічне забезпечення.

Залишаючи без задоволення апеляційну скаргу апеляційний суд виходив з наступного.

У відповідності до частини першої статті 27 ЦПК України, провадження у справі було правомірно відкрито за місцем проживання відповідача.

На противагу доводам апелянта про незазначення позивачем підстав необхідності накладення арешту на нерухоме майно, апеляційний суд визнав забезпечення позову у такий спосіб обгрунтованим та таким, що відповідає нормам діючого законодавства.

Що стосується зустрічного забезпечення, яке є правом суду, а не обов’язком, відсутність у заяві про забезпечення позову пропозиції про зустрічне забезпечення не є підставою для скасування запобіжного заходу, що підтверджується правовим висновком Верховного Суду у постанові від 10 квітня 2019 року по справі № 753/2380/18-ц.

Довідково:

СП «Солінг» звернулося до Суворовського районного суду м. Одеси з позовом до Дяченка Ю.В. про стягнення суми збитків у відшкодування матеріальної шкоди, завданої СП «Солінг» внаслідок вчинення безладу, погрому та знищенню майна Літнього театру у розмірі 1 000 000 гривень.

В обґрунтування позову зазначив, що СП «Солінг» є власником майна комплексу «Літній театр», яке належить позивачу на підставі договору купівлі-продажу. Однак, на територію, належну позивачу, 03 березня 2019 року та 10 березня 2019 року з’явився Дяченко Ю.В. та вчинив дії, із знищенням належного позивачу майна.

 

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 523/3904/19

 

За повідомленням прес-служби суду