Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваних у вбивстві 25-річного чоловіка та підпалі тіла

01 серпня 2019, 17:36

31 липня, 1 серпня 2019 року слідчий суддя Ірпінського міського суду Київської області застосував  запобіжний захід у вигляді  60-ти днів тримання під вартою стосовно двох осіб: ОСОБИ Я. 18-років та ОСОБИ Д. 36-років, підозрюваних у вчиненні злочину, за яким законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10-ти до 15-ти років  або довічне позбавлення волі, оскільки підозрювані вчинили особливо тяжкий злочин проти життя та здоров’я людини (кримінальне правопорушення, передбачене пунктом 12 частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України).

Органами слідства було встановлено, що вночі 23 липня 2019 року, на території будівельного майданчику поряд із вагончиками для тимчасового проживання по вулиці Степана Василькевича в місті Буча, між підозрюваними ОСОБОЮ Я., ОСОБОЮ Д. та потерпілим ОСОБОЮ К. виник конфлікт, який переріс у бійку, в ході якого підозрювані наносили удари кулаками та ногами потерпілому в ділянку обличчя, голови, тулуба, по верхнім і нижнім кінцівкам. В подальшому тротуарною плиткою, нанесли декілька ударів в область голови потерпілого, що призвело до перелому черепа та смерті. Усвідомлюючи наслідки вчиненого, з метою приховування злочину, підозрювані на автомобілі ОСОБИ Д. вивезли тіло ОСОБИ К. до іншого району Київської області, поклали на землю, облили пальним та підпалили тіло померлого.

Враховуючи, що чоловіки обґрунтовано підозрюються у скоєнні  особливо тяжкого злочину, наслідком якого стала смерть людини, слідчий суддя вважав за необхідне не визначити розмір застави у даному кримінальному провадженні, а застосувати максимально суворий запобіжний захід, оскільки Конституцією закріплено положення – «Кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави — захищати життя людини».

 

За повідомленням прес-служби суду