Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зазирнути за лаштунки і розвінчати стереотипи. Студенти інноваційної школи завітали до Хмельницького апеляційного суду   

01 серпня 2019, 16:12

Сьогодні вже вдруге до Хмельницького апеляційного суду завітали студенти інноваційної школи ThinkGlobal. Тему дня – ораторське мистецтво – вчителі-наставники вирішили розкрити саме на прикладі судової промови.

Енергійні, комунікабельні та допитливі учні засипали Сергія Болотіна, очільника установи, питаннями про будні судочинства. Їх цікавило усе до найменших дрібниць: чому судді ходять у мантіях, а не костюмах, яких справ найбільше, як охороняють суд, чи бувають сутички між учасниками проваджень, чи можна розбити захисне скло. Сергій Миколайович розповів дітям про роль суду в суспільстві і особливості роботи судді.

Далі Юлія Салдан, референт суду, разом із дітьми провели імпровізовані судові дебати. На прикладі простої цивільної справи про відшкодування матеріальної та моральної шкоди учні розібралися, що таке змагальний процес і як у суді потрібно доводити свою правоту, які бувають докази і на підставі чого судді приймають рішення. Молоді люди не лише ознайомились із особливостями судового процесу, а й отримали навики публічних виступів і аргументації своєї позиції.

За повідомленням прес-служби суду