Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд дослідив всі письмові докази у справі щодо вбивства на території Миколаївської міської лікарні № 1

01 серпня 2019, 13:03

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 45-річного чоловіка за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній, перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той невдовзі помер у медичному закладі.

Суд продовжив дослідження письмових доказів. Зокрема повторного висновку судово-медичної експертизи, відповідно до якого смерть чоловіка настала внаслідок механічної асфіксії, висновку судово-психіатричної експертизи, характеризуючих матеріалів щодо особи стосовно якої розглядається клопотання.

Також суд розглянув клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку особи.

Прокурор зазначив, що ризики, враховані при обранні міри запобіжного заходу не зникли, психічний стан особи не покращився.

Захисник не заперечував проти задоволення клопотання.

З урахуванням всіх обставин справи, суд ухвалив продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді поміщення до психіатричного закладу, що виключають небезпечну поведінку особи до 28.09.2019.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 10:30  16.08.2019.

 

За повідомленням прес-служби суду