Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі за замах на заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі,- ухвалено вирок суду

30 липня 2019, 11:34

Набрав законної сили вирок Садгірського районного суду м. Чернівці стосовно директора КПФ «Лім» та ПП «Віва-Бук», яка засуджена за вчинення  злочинів, передбачених частиною другою статті 205 (фіктивне підприємництво), частиною першою статті 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), статті 15, частиною п'ятою статті 191 (замах на заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі) та частиною першою статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинувачена протягом листопада 2004 року – січня 2005 року, намагалась заволодіти бюджетними коштами підробивши при цьому документи, а також із використанням фіктивного суб’єкту господарювання шляхом оформлення фіктивних податкових накладних. В ході судового розгляду перебувала у міжнародному розшуку та у судові засідання не з’являлася.

В ході судового розгляду кримінального провадження повністю була доведена вина обвинуваченої, яка підтверджується зібраними та дослідженими судом доказами.

Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням остаточно призначено обвинуваченій  покарання у вигляді 7 (семи) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані із здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 3 (три) роки з конфіскацією майна та у вигляді штрафу в розмірі п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду