Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, який підозрюється у вбивстві подружжя фермерів на Миколаївщині залишиться під вартою

29 липня 2019, 16:18

Миколаївський апеляційний суд  залишив без змін ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 11 липня 2019 року, якою 44-річному громадянину застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8 вересня 2019 року.

Сьогодні, 29 липня 2019 року, Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисника в інтересах підозрюваного К. та підозрюваного К. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва. Не погоджуючись з рішенням суду, підозрюваний та його захисник просили колегію суддів апеляційного суду скасувати, як незаконну вищезазначену ухвалу та застосувати до його підзахисного більш м’який запобіжний захід не пов’язаний з триманням під вартою, а саме – цілодобовий домашній арешт.

Підтримуючи апеляційну скаргу у судовому засіданні захисник вказував, що підозра є не обґрунтованою, а докази, що умисне вбивство вчинив його підзахисний - відсутні. Також, захисник зазначив, що підозрюваний має на утриманні неповнолітню дитину та позитивно характеризується.

Прокурор заперечуючи проти задоволення апеляційних скарг вказував, що ухвала суду першої інстанції є законною, прийнятою у відповідності з нормами КПК України, а підстави для її скасування відсутні.

За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою рішення Центрального районного суду міста Миколаєва залишено без змін, а апеляційні скарги захисника в інтересах підозрюваного та підозрюваного залишено без задоволення.

Довідково: 44-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вбивстві родини фермерів на Миколаївщині - 71-річного голови фермерського господарства та його 64-річної дружини, яке трапилось на початку травня цього року. Також, чоловік підозрюється у заволодінні майна подружжя, а саме: мобільного телефона та ювелірних виробів.

Дії чоловіка органами досудового розслідування кваліфікуються за пунктами 1, 6 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб з корисливих мотивів) та частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України (розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

 

За повідомленням прес-служби суду