Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд закрив провадження стосовно мера Сум у зв’язку з відсутністю в його діях складів адмінправопорушень

24 липня 2019, 11:35

5 червня до Сумського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга захисника Сумського міського голови на постанову Зарічного районного суду м. Суми, якою посадовця було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частиною першою та частиною другою статті 172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) та закрито провадження у зв’язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

З таким рішенням суду першої інстанції не погодилася сторона захисту та подала апеляційну скаргу, в якій ставила питання про скасування постанови місцевого суду та закриття провадження у зв’язку з відсутністю в діях очільника обласного центру складів адміністративних правопорушень. Розглянувши матеріали провадження та заслухавши сторони у справі, суддя апеляційного суду частково задовольнив вимоги адвоката Сумського міського голови. Було скасовано постанову Зарічного районного суду м. Суми через неправильне застосування суддею суду першої інстанції норм матеріального права, а провадження у справі закрито на підставі пункту першого частини першої статті 247 КУпАП у зв’язку з відсутністю в діях особи складів адміністративних правопорушень, передбачених частиною першою статті 172-7 і частиною другою статті  172-7 КУпАП. Постанова набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Про мотиви прийняття рішення Сумський апеляційний суд обов’язково повідомить громадськості після виготовлення повного тексту рішення.

 

За повідомленням прес-служби суду