Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Теплодарський міський суд Одеської області поновив батьківські права матері неповнолітньої дитини

22 липня 2019, 14:38

На розгляді в Теплодарському міському суді Одеської області перебувала цивільна справа за позовом громадянки Г. до громадянина В., треті особи: Виконавчий комітет Теплодарської міської ради Одеської області в особі органу опіки та піклування, громадянка А., про  поновлення батьківських прав. Суд поновив батьківські права матері стосовно неповнолітньої дитини.

Позивачка надала до суду письмові пояснення щодо свого виправлення та просила суд  поновити її батьківські права. Представник Виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеської області в особі органу опіки та піклування, третя особа - громадянка А. не заперечували проти задоволення позовних вимог. Також враховувалась думка неповнолітньої дитини, висловлена нею у судовому засіданні, яка виявила бажання проживати разом із матір’ю.

Задовольняючи позов суд керувався тим наскільки змінилася поведінка позивачки. На даний час вона офіційно працевлаштована та має постійний дохід, має місце проживання, характеризується позитивно. Такий висновок ґрунтується на чинному законодавстві, а також суд взяв до уваги  висновок Пленуму Верховного суду України № 3 від 30.03.2007 р. «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав».

Звертаємо увагу, що рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня  його проголошення до Одеського апеляційного суду.     

 

   За повідомленням прес-служби суду