Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у скоєнні тяжкого злочину

22 липня 2019, 12:13

Слідчим суддею Шумського районного суду Тернопільської області Ковтуновичем Олегом Васильовичем розглянуто клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу 25 річному та 30 річному жителям с.Бриків Шумського району Тернопільської області, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть).

Відповідно до матеріалів клопотання підозрювані нанесли числені удари кулаками рук та ногами в різні частини тіла гр.К., чим спричинили останньому тяжкі тілесні ушкодження, від яких гр..К. помер.
Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання старшого слідчого ОВС СУ ГУНП в Тернопільській області та зазначив, що підставою для застосування запобіжного заходу підозрюваних у вигляді тримання під вартою є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні останнім кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального клодексу України.

Підозрюваний 25 річний громадянин с.Бриків Шумського району Тернопільської області в судовому засідання надав пояснення та підтвердив той факт, що наніс удари гр..К. та не заперечує щодо запобіжного заходу тримання під вартою, захисник просив суд застосувати більш м’який запобіжний захід та визначити розмір застави.
Підозрюваний 30 річний громадянин с.Бриків Шумського району Тернопільської області вину свою визнав частково, захисник клопотання не визнав та просив суд застосувати більш м'ягкий запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя ухвалив обрати щодо підозрюваних запобіжний захід у виді тримання під вартою до 15 вересня 2019 року, без визначення розміру застави.

 

За повідомленням прес-служби суду