Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк запобіжного заходу ірпінчанину підозрюваному у вчинені тяжкого злочину біля бару «AL CAPONE»

19 липня 2019, 11:00

Слідчим суддею Ірпінського міського суду Київської області продовжено строк запобіжного заходу - тримання під вартою ірпінчанину, 1999 року народження, що підозрюється у вчинені правопорушення передбаченого частиною другою статті 15, частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (закінчений замах на вбивство).

За змістом клопотання, у травні цього року, перебуваючи неподалік від закладу «AL CAPONE» між підозрюваним та потерпілим відбувся конфлікт, у ході якого підозрюваний умисно наніс потерпілому удари лезом ножа в область грудної клітини, черевної порожнини та лівої верхньої кінцівки. Заподіявши вказані тілесні ушкодження підозрюваний покинув місце події. За участі очевидців потерпілому було надано першу медичну допомогу та відразу доставлено до Ірпінської центральної міської лікарні, завдячуючи чому він залишився живим.

У травні слідчим суддею щодо підозрюваного було обрано запобіжний захід – тримання під вартою, що в подальшому було оскаржено, однак апеляційний суд ухвалу Ірпінського міського суду залишив без змін.

17 липня 2019 року розглянувши клопотання слідчого про продовження строку запобіжного заходу, та клопотання захисника про зміну запобіжного заходу, яке було надано в процесі самого засідання, слідчий суддя ухвалив:

- клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити;

- продовжити строк тримання під вартою у Київському СІЗО на 35 днів;

- у задоволені клопотання про заміну запобіжного заходу на більш м’який у вигляді домашнього арешту відмовити.

Санкція статті по якій обвинувачується підозрюваний передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

 

За повідомленням прес-служби суду