Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УПЦ КП просить скасувати їх ліквідацію: суд відкрив провадження у справі

16 липня 2019, 16:09

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Української Православної Церкви Київського Патріархату до Міністерства культури України щодо скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства  про реєстрацію у новій редакції Статуту релігійної організації «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ», а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та без проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Нагадаємо, разом із позовною заявою було подане клопотання про забезпечення позову, де позивач просив негайно зупинити дію  оскаржуваного наказу в частині втрати чинності наказів Міністерства про статути УПЦ КП. Суд, розглянувши  дану заяву, – залишив її без задоволення, оскільки, позивачем не доведені та документально не підтверджені обставини, які б вказували на очевидну небезпеку заподіянню шкоди його правам, свободам, інтересам та які б унеможливили їх захист без вжиття відповідних заходів до ухвалення рішення у справі.  Окрім того, в матеріалах справи відсутні докази та підтвердження того, що невжиття заходів до забезпечення позову якимось чином може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Як відомо, у позовній заяві позивач просить суд визнати протиправним та скасувати Наказ Міністерства культури України від 30 січня 2019 року у частині, а саме  «визнати таким, що втратили чинність накази Міністерства культури України «Про реєстрацію Статуту РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ» у новій редакції та «Про нову редакцію Статуту про управління Української Православної Церкви Київський Патріархат».

 

За повідомленням прес-служби суду