Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відклав підготовче засідання у справі про притягнення завідомо невинних до кримінальної відповідальності за події на Майдані в січні 2014 року

10 липня 2019, 14:11

Сьогодні, 10 липня 2019 року, в підготовчому засіданні по справі за фактами незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів у м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які приймали в них участь, до кримінальної відповідальності та тримання їх під вартою в якості міри запобіжного заходу, а також за фактом вчинення перевищення влади та службових повноважень, завідомо незаконного затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 371, частиною першою статті 372, статтею 340, частиною другою статті 343 Кримінального кодексу України, обвинувачений Ч. відмовився від свого захисника Г., який діяв за дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в місті Києві.

За таких обставин суд постановив заяву обвинуваченого Ч. задовольнити, підготовче засідання відкласти на 10:00 23 вересня 2019 року та доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області призначити іншого захисника.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/7744/18.

Для інформації: санкція частини третьої статті 371 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція частини першої статті 372 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція статті 340 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція частини другої статті 343 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років.

За повідомленням прес-служби суду