Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Білогірський суд ухвалив вирок чоловіку за нічну поїздку чужим авто

09 липня 2019, 11:16
За вироком, серед ночі 29 квітня цього року чоловік, будучи нетверезим, сів за кермо легковика, що стояв біля бару в смт. Білогір’я та проїхався вулицями селища. Попри те, що авто було незамкнене, а ключі – в замку запалювання, дозволу користуватися автомобілем йому ніхто не давав. Тому такі дії правоохоронці кваліфікували як незаконне заволодіння транспортним засобом.

Під час досудового слідства потерпілий та тоді ще підозрюваний уклали угоду про примирення. Згідно з нею, у суді чоловік беззастережно визнав свою вину та погодився на призначення йому узгодженого покарання у виді штрафу.

«…не встановлено підстав вважати, що укладення угоди не було добровільним, немає підстав вважати, що обвинувачений не виконає взятих на себе зобов’язань за угодою, об’єктивні підстави для не затвердження угоди про примирення відсутні», – ідеться у вироку суду.

Довідково. Стаття 289. Незаконне заволодіння транспортним засобом

  1. Незаконне заволодіння транспортним засобом –

карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі  двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Затвердити угоду при примирення між потерпілим і підозрюваним, визнати останнього винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) і призначити йому узгоджене покарання – 17 тисяч гривень штрафу – такий вирок виніс Білогірський районний суд 44-річному жителю селища.

 

За повідомленням прес-служби суду