Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у вбивстві малолітньої дитини

08 липня 2019, 14:52

7 липня 2019 року слідчим суддею Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області обрано запобіжний захід особі, 1995 року народження, що підозрюється у вчиненні злочину передбаченого пунктом 2 частини  другої  статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Згідно матеріалів слідства громадянин Ц., 23 червня 2019 року приблизно о 14:00, на ділянці місцевості, неподалік від вул. Партизанська, с. Миролюбівка, П'ятихатського району, Дніпропетровській області, вступив в статеві зносини з малолітньою Д., 2005 року народження. Після завершення статевого акту громадянин Ц. злякавшись відповідальності за статеві зносини з малолітньою особою та з  метою приховання цього злочину, виник злочинний умисел, спрямований на заподіяння смерті малолітній Д.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на умисне вбивство малолітньої особи, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків і бажаючи їх настання, цього ж дня, тобто 23 червня 2019 року, приблизно о 14:30  перебуваючи на ділянці місцевості, що прилягає до проїзної частини дороги по вул. Партизанська, с. Миролюбівка, П'ятихатського району, неподалік від будинку №51, схопив обома руками за шию малолітню Д. та здавлюючи дихальні шляхи протримав так її приблизно 15-20 хвилин, доки малолітня Д. перестала подавати ознак життя та настала її смерть. Після чого відпустив шию малолітньої Д. та покинув місце скоєння злочину.

За результатами розгляду клопотання підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 2 вересня 2019 року включно,  без визначення розміру застави.

 

За повідомленням прес-служби суду