Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у підпалі 22-річної дівчини у Запоріжжі суд обере запобіжний захід

04 липня 2019, 13:33

2 липня 2019 року о 21:00  по вулиці Лахтинськійв міста Запоріжжя 28-річний чоловік облив паливної речовиною, а потім підпалив 22-річну. Дівчина отримала опіки 85% тіла та на даний час перебуває у лікарні у важкому стані.

Чоловіку пред’явлено обвинувачення за частиною другою статті 15, пунктом 4 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України - закінчений замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

3 липня 2019 року слідчим суддею Хортицького районного суду міста Запоріжжя було проведено виїзне судове засідання та допитану потерпілу в лікарні у зв’язку із небезпекою для її життя.

Хортицький районний суд міста Запоріжжя інформує, що слідчим суддею призначено до розгляду на 4 липня 2019 року о 14:00  клопотання органу досудового розслідування про обрання обвинуваченому запобіжного заходу.

Звертаємо увагу, що відповідно до частини четвертої статті 11 Закону  України «Про судоустрій і статус суддів» присутні в залі судового засідання  представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіо запис з використанням портативних відео- та аудіо технічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, встановлених законом. Трансляція судового засідання може здійснюватися  з дозволу суду.

Відповідно до частини шостої статті 27 Кримінального процесуального кодексу України проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, транслювання судового засідання по радіо і телебаченню, а також проведення звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури допускаються на підставі ухвали суду, що приймається з урахуванням думки сторін та можливості проведення таких дій без шкоди для судового розгляду.

 

За повідомленням прес-служби суду