Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою жінку, яку підозрюють у торгівлі власною донькою

21 червня 2019, 17:40

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою 42-річній мешканці міста обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою. Жінку підозрюють у тому, що бажаючи збагатитись вона продала малознайомому чоловіку свою 15-річну доньку для зайняття проституцією на території України (частина 3 статті 149 Кримінального кодексу України - "Торгівля людьми").

За версією слідства, матір, погрожуючи позбавити дитину їжі та житла, змусила її знайти свого покупця. Ціна "угоди" – 30 тисяч гривень.  

До апеляційного суду із скаргою звернувся захисник підозрюваної. Він просив застосувати до неї домашній арешт. Аргументи: слідчий та прокурор не довели, що, будучи на волі, жінка буде перешкоджати кримінальному провадженню, а докази на підтвердження підозри є недопустимими.

Колегія суддів дійшла висновку, що прокурор та слідчий навели достатньо підстав для тримання жінки під вартою. Так, на думку суду, підозра у вчиненні особливо тяжкого небезпечного для суспільства злочину обґрунтована. Крім цього, слідство перебуває на початковій стадії, усі свідки ще не знайдені, за місцем проживання жінка характеризується негативно. Донька, яка є потерпілою, живе разом з нею, тож існує ймовірність тиску на дитину. Відтак, суд вважав доведеними ризики, що підозрювана буде переховуватись від слідства, або іншим  чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Якщо не внесуть заставу в сумі  192 100 грн., то до 6 серпня жінка перебуватиме в СІЗО. Наразі досудове слідство у справі триває.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду