Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Літня школа права» триває: студенти дізналися про проблемні моменти КПК та їхній вплив на розгляд кримінальних проваджень

20 червня 2019, 16:33

Що може бути краще для майбутнього правника, чиє професійне життя так чи інакше буде пов’язане із участю у судових засіданнях, ніж поставити запитання та поспілкуватися з людьми, які досконало володіють кримінальним та процесуальним законами, «на рахунку» яких тисячі розглянути кримінальних проваджень, а за плечима колосальний досвід та професійне чуття? Таку чудову можливість сьогодні мають студенти трьох сумських вишів - СНАУ, СумДУ та Сумської філії ХНУВС, які беруть участь в освітньому проекті «Літня школа права» Сумського апеляційного суду.

 

В рамках проекту майбутні юристи зустрілися із суддею-спікером, заступником голови Сумського апеляційного суду Валерієм Матусом, суддею у відставці апеляційного суду Владиславом Ященком та почули про процесуальні тонкощі вітчизняного кримінального законодавства. Суддя-спікер апеляційного суду розповів про етапи розгляду справи в судах першої та апеляційної інстанції, на прикладах розглянутих справ продемонстрував яким чином призначається обвинуваченим покарання у справах різної категорії тяжкості злочинів. Суддя у відставці Владислав Ященко, приводячи приклади резонансних судових справ, розповів студентам про проблемні аспекти КПК України та їхній вплив на судовий розгляд кримінальних проваджень. Зокрема про порушення розумних строків розгляду справ через зловживання сторонами процесуальними правами, які  дають шпаринки у вітчизняному законодавстві. Подискутували учасники щодо засад кримінального судочинства, а саме принципів гласності та відкритості розгляду судових справ.

 

За повідомленням прес-служби суду