Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС зупинив розгляд провадження за позовом ТОВ «УКРПРОФОЗДОРОВНИЦЯ»

20 червня 2019, 14:46

В провадженні ООАС знаходиться справа за позовом приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «УКРПРОФОЗДОРОВНИЦЯ» до Одеської міської ради, третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю “БУДЛАЙФ ІНВЕСТ”, Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації в якому позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення Одеської міської ради “Про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «БУДЛАЙФ ІНВЕСТ» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтованою площею 4,0000 га, за адресою: м. Одеса, вул. Бернардацці, 4/6, для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель санаторію з приміщеннями торгівельного призначення та громадського харчування”.

18 червня 2019 року до суду надійшла заява представника Одеської міської ради про відвід головуючого судді. В обґрунтування поданої заяви представник відповідача зазначив, що під час розгляду справи виникли обставини, які викликають сумнів у неупередженості та об’єктивності судді під час розгляду адміністративної справи. Так, зокрема, під час судового засідання 31.05.2019 року  у залі суду перебувала велика кількість вільних слухачів – представників громадськості, які, на думку відповідача, відкрито підтримували позицію позивача у справі - ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», намагалися коментувати пояснення представників учасників справи щодо окремих обставин справи.

Після закінчення з’ясування обставин справи, дослідження доказів та заслуховування пояснень представників учасників справи, суддею було надано право особам, які не є учасниками справи висловити свою думку з приводу розгляду питання щодо застосування заходів забезпечення позову.

Крім того після закінчення підготовчого засідання 12.06.2019 року, одним з представників громадськості судді Потоцькій Н.В. було подаровано букет квітів зі словами подяки від усіх жителів вул. Червоних зорь за належне здійснення правосуддя під час розгляду цієї справи. Прийняття суддею букета, як вважає відповідач, вказує на значимість думки цих осіб для судді при прийнятті нею рішень, в тому числі з процесуальних питань.

У свою чергу представник позивача проти заяви про відвід заперечувала та зазначила, що розгляд справи має вагоме значення не тільки для учасників цієї справи, а й для мешканців міста Одеси, зокрема тих, які проживають на вулиці Бернардацці (колишня вул. Червоних зорь), адже спір стосується безпосередньо тих взаємовідносин, з яких в подальшому випливає вирішення питання щодо земельної ділянки, яка належить громадянам міста Одеси.

Відповідно до ч. 1 ст. 10 КАС України, розгляд справ в адміністративних судах проводиться відкрито, крім випадків, визначених цим Кодексом, тож, суддя з метою з’ясування усіх обставин по справі, з’ясувала також і думку територіальної громади, чим здійснила повний та всебічний розгляд справи.

За результатами розгляду заява визнана судом не обґрунтованою. Суд запинив розгляд провадження у справі № 420/1434/19 до вирішення питання про відвід головуючої судді Потоцької Н.В.

Ознайомитися з текстом рішення можна у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/

 

За повідомленням прес-служби суду