Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом встановлено факт смерті жінки на тимчасово окупованій території України

20 червня 2019, 11:52

Великобагачанським районним судом Полтавської області 19.06.2019  розглянуто справу за заявою громадянки Т. про встановлення факту смерті її матері на тимчасово окупованій території України (№ 525/793/19).

В обґрунтування заявлених вимог заявник зазначала, що її мати померла 15.12.2018 у місті Дебальцеве Донецької області.  Як вказувала заявниця,  при зверненні до Великобагачанського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Полтавській області вона отримала відмову в зв’язку з тим, що при отриманні свідоцтва про смерть особи, яка померла на тимчасово окупованій території України, визначеній  Верховною Радою України, потрібно подати відповідну заяву до суду.      

Заявник Т. вказувала, що отриманий нею на тимчасово окупованій території документ не підтверджує факту смерті особи на території України, так як не відповідає вимогам законодавства України з оформлення свідоцтва про смерть згідно чинного законодавства України.

Встановлення факту смерті необхідне їй для подальшої реєстрації цього факту в органах реєстрації актів цивільного стану та отримання відповідного документа – свідоцтва про смерть.

Проаналізувавши наявні у справі докази та матеріали в їх сукупності, суд вирішив заяву громадянки Т. задовольнити.

Рішення суду не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду