Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КАС ВС та працівники секретаріату взяли участь у навчальній програмі Школи податкової практики

13 червня 2019, 09:34

Протягом 3–7 червня 2019 року судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та працівники секретаріату проходили навчання в Школі податкової практики «Податкові спори у 2019 році», організоване Освітньою платформою Legal High School.

Учасники заходу ознайомилися, зокрема, з: доцільністю оскарження дій у рамках спорів з блокування податкових накладних; спорами щодо пільгової ставки податку на доходи нерезидентів та бенефіціарного власника; спірними питаннями щодо податку на прибуток: на основі практичних кейсів; зі спорами з трансфертного ціноутворення на основі українського та зарубіжного досвіду.

На завершення навчання відбувся фінальний іспит за участю суддів у вигляді судових дебатів, де слухачі курсу змогли застосувати на практиці щойно здобуті знання.

Хід дебатів оцінювали суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Микола Гусак, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Інна Грибан та суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Валерій Кузьменко. Колегія суддів оцінила роботу команд і висловила свої рекомендації з погляду судової практики.

Підбиваючи підсумки, суддя КАС ВС Микола Гусак сказав про складність запропонованих для обговорення тем і зазначив, що деякі аргументи учасників дебатів стали б у нагоді і йому.

 

За повідомленням прес-служби суду