Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ярмолинецький суд ухвалив вирок трьом обвинуваченим у незаконному позбавленні волі людини та груповому хуліганстві

11 червня 2019, 17:21

Ярмолинецький районний суд визнав винними трьох жителів Віньковеччини у незаконному позбавленні волі людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалось застосуванням фізичних страждань, здійснюване протягом тривалого часу (частина 2 статті 146 Кримінального кодексу України) та в хуліганстві, вчиненому групою осіб, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень ( частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України). Двом з них призначив остаточне покарання – 5 років, третьому – 4 роки ув’язнення.

Події, що призвели до такої розв’язки, сталися 10 серпня 2018 року. Потерпілий, що проходив повз подвір’я одного з обвинувачених у смт. Віньківці, зголосився приєднатися до розпивання алкоголю. А от коли відмовився купити горілку, господар наніс удар битою по коліні чоловіка і, погрожуючи побиттям, разом з товаришем наказали лізти йому в багажник автомобіля.

Згодом до них приєднався ще один знайомий. Так, в багажнику, возили полоненого до вечора, час від часу випускаючи, б’ючи та глумлячись, аж поки потерпілому не вдалося скористатися присутністю перехожих і  утекти від своїх кривдників.

Обираючи вид та міру покарання, суд врахував, що усі троє обвинувачених вчинили тяжкий злочин та злочин середньої тяжкості, посередньо характеризуються за місцем проживання, були в стані алкогольного сп’яніння.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду