Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок у справі про грабіж, вчинений в особливо великих розмірах

06 червня 2019, 14:58

5 червня 2019 року Оболонським районним судом м. Києва у справі по обвинуваченню особи у вчиненні грабежу в особливо великих розмірах, ухвалено вирок.

У судовому засіданні сам обвинувачений вину у вчиненні злочину не визнав.

Суд, зважаючи на характер вчиненого злочину, характеристику винної особи, визнав винним особу за частиною п'ятою статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою) та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з конфіскацією всього належного на праві власності майна, окрім житла, а також стягнув у рахунок відшкодування завданої злочином моральної шкоди у розмірі 50 000 грн.

Нагадаємо, що у травні 2016 року обвинуваченим було обладнано вдаваний пункт «обміну валют», до якого з метою обміну грошових коштів на придбання автомобіля потерпілий приніс кошти у розмірі 55 000 доларів США. Реалізуючи злочинний умисел, обвинувачений видав себе за касира, отримав кошти та, заблокувавши за допомогою кнопки магнітних замків усі двері, щоб позбавити потерпілого можливості вийти, втік із грошима через вікно.

Силами працівників правоохоронних органів зловмисника було негайно затримано.

 

За повідомленням прес-служби суду