Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звертається до Директора ДБР щодо розслідування злочину, вчиненого стосовно судді Новомиколаївського районного суду Шиша А.Б.

05 червня 2019, 18:25

Вища рада правосуддя 4 червня 2019 року розглянула повідомлення судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиша Антона Борисовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Віктор Грищук (на фото)поінформував, що у повідомленні суддя Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиш А.Б. зазначає про втручання в його діяльність як слідчого судді щодо здійснення правосуддя посадових осіб прокуратури Запорізької області.

Перевіркою встановлено, що прокуратурою Запорізької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 31 жовтня 2018 року про вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови)Кримінального кодексу України, за фактом постановлення 17 вересня 2018 року суддею Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шишем А.Б. завідомо неправосудної ухвали.

Також встановлено, що відомості, зазначені у повідомленні судді Шиша А.Б. про втручання в його діяльність, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування у кримінальному провадженні за частиною третьою статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Досудове розслідування проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Мелітополі, яке не надало відповіді на запит члена Вищої ради правосуддя про стан досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Розглянувши повідомлення судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиша Антона Борисовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила: звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні від 31 жовтня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 375 Кримінального кодексу України, за фактом постановлення 17 вересня 2018 року суддею Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шишем Антоном Борисовичем завідомо неправосудної ухвали; звернутися до Директора Державного бюро розслідувань щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, вчиненого стосовно судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиша Антона Борисовича у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням цього судді.

Прес-центр судової влади України