Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Чернігівської області продовжив розгляд справи за позовом до Челайн медіа груп про спростування недостовірної інформації

04 червня 2019, 09:52

Господарський суд Чернігівської області розглядає справу №927/791/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Шляхо-будівельне управління № 14» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Челайн медіа груп» про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що розмістивши у мережі Інтернет на своєму веб-сайті інформаційні статті, які містять недостовірні фактичні твердження стосовно позивача, а також наклеп про вчинення ним злочинів, відповідач вчинив дії, що повністю підпадають під юридичний склад правопорушення, внаслідок чого позивач зазнав та продовжує зазнавати втрати немайнового характеру.

Позивач просить визнати недостовірною та такою, що  завдає  шкоди його діловій репутації інформацію, поширену  у статтях відповідача, та зобов'язати ТОВ “Челайн медіа груп” не пізніше наступного дня після набрання рішенням суду законної сили спростувати недостовірну інформацію, шляхом опублікування на головній сторінці офіційного веб-сайту відповідача повідомлення про ухвалене у справі судове рішення,  з публікацією повного тексту такого рішення.

 Нагадаємо, що ухвалою від 22.01.2019 суд призначив у справі судову  лінгвістичну експертизу,  у зв’язку з чим зупинив провадження у справі.

 Після надходження до суду експертного висновку, 27.05.2019 суд поновив провадження.

 У підготовчому засіданні 03.06.2019 суд закрив підготовче провадження та призначив справу до судового розгляду по суті на 10.06.2019, о 14:00.


 Ухвалу суду можна буде переглянути у  Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua.

 

За повідомленням прес-служби суду