Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через незаконне рибальство чоловік залишився без човна і без вилову,- вирок суду

30 травня 2019, 15:14

До кримінальної відповідальності вироком Новокаховського міського суду Херсонської області притягнуто чоловіка, який займався незаконним рибальством.

У судовому засіданні вину у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною першою статті 249 Кримінального кодексу України, тобто, незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, чоловік визнав повністю. Як пояснив обвинувачений, через тяжке матеріальне становище, потребуючи коштів на лікування хворого батька, хотів наловити риби  з метою продажу.

Вироком Новокаховського міського суду Херсонської області суд визнав обвинуваченого винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 249 Кримінального кодексу України та  призначив йому покарання у виді одного року обмеження волі з іспитовим строком один рік.

На користь держави в особі Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області суд стягнув 25160,00 гривень в рахунок відшкодування майнової шкоди, завданої злочином.

Речові докази по справі: гумовий човен, весла, заборонене знаряддя лову - мисинові сітки та рибу, за вироком суду підлягають примусовому безоплатному вилученню у власність держави.

Вирок може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення і станом на 30.05.2019 законної сили не набрав.

Ознайомитись із рішеннями Новокаховського міського суду Херсонської області можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/

За повідомленням прес-служби суду