Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в зайнятті гральним бізнесом у Красилові обрали запобіжний захід

29 травня 2019, 09:07

Сьогодні слідчий суддя Красилівського районного суду обрав підозрюваному у зайнятті гральним бізнесом на території міста запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. Суд поклав на чоловіка такі обов’язки: прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою, не відлучатися із міста без їх дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування з іншим фігурантом справи, здати свій закордонний паспорт. Саме про таке просив слідчий за погодженням з прокурором.

Як зазначено в ухвалі слідчого судді, мешканцю Красилова днями повідомили про підозру за частиною 1 статті 203-2 Кримінального кодексу  України ("Зайняття гральним бізнесом"). За версією слідства, чоловік був оператором гральних автоматів, за що отримував зарплату. Сам гральний заклад організувала інша невстановлена слідством особа ще у 2017 році. Після обшуку та вилучення автоматів у жовтні 2017 діяльність закладу припинилася.

Слідчий та прокурор довели існування ризиків, що підозрюваний буде переховуватися від слідства і впливати на ймовірного співучасника.  Відтак, їх клопотання суддя задовольнив. Якщо чоловік не буде виконувати покладені обов’язки, то на нього  можуть накласти грошове стягнення або застосувати більш жорсткий запобіжний захід.

Наразі досудове слідство у справі триває.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду