Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав сплатити на користь Житомирської філії ПАТ "Укртелеком" майже 2 млн грн боргу

24 травня 2019, 12:46

Господарський суд Житомирської області частково  задовольнив  позов ПАТ "Укртелеком" в особі Житомирської філії ПАТ "Укртелеком" до Департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської міської ради про стягнення 1 830 272, 12 грн. 

Згідно ч. 3 ст. 63 Закону України "Про телекомунікації" телекомунікаційні послуги споживачам, які мають установлені законодавством України пільги з їх оплати, надаються операторами, провайдерами телекомунікацій відповідно до законодавства України.

Пунктом 63 Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 295 від 11.04.2012, визначено, що установлені законами пільги з оплати послуг надаються споживачеві відповідно до законодавства за місцем його проживання з дня пред'явлення ним документа, що підтверджує право на пільги.

За даними позивача, за заявлений період  було надано телекомунікаційні послуги населенню на пільговій основі на суму 1 830 272,12 грн., вартість яких підлягає відшкодуванню за рахунок субвенцій з бюджету.

В підтвердження наданих послуг позивачем подано розрахунок боргу за вказаний період та розрахунки видатків на відшкодування витрат, пов'язаних з наданням пільг.

Відповідно до п. 3 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, головними розпорядниками коштів місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення є керівники головних управлінь, управлінь, відділів та інших самостійних структурних підрозділів місцевих держадміністрацій, виконавчих органів рад, до компетенції яких належать питання праці та соціального захисту населення (головні розпорядники коштів).

Тобто відповідач - Департамент соціальної політики Житомирської міської ради є головним розпорядником коштів місцевого бюджету на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення.

Судом встановлено, що між сторонами виникли правовідносини щодо надання послуг окремим категоріям споживачів на пільговій основі та відшкодування витрат за надані послуги.

Однак позивачем не доведено суму боргу відповідача в розмірі 1 830 272,12 грн з огляду на надані ним суду розрахунки позовних вимог. Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Господарський суд вирішив стягнути з Департаменту соціальної політики Житомирської міської ради на користь Публічного акціонерного товариства "Укртелеком" в особі Житомирської філії ПАТ "Укртелеком" 1 683 651,32 грн боргу.

Рішення набрало законної сили 26.04.2019.

З повним текстом можливо ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/80952127

 

За повідомленням прес-служби суду