Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському апеляційному суді відбулися спільні збори суддів

11 травня 2019, 12:13

10 травня 2019 року в Одеському апеляційному суді відбулися спільні збори голів загальних місцевих судів м. Одеси та Одеської області за участю ТУ ДСА України в Одеській області

Традиційно зібрання розпочав голова Одеського апеляційного суду Григорій Колесніков. Отримавши одноголосне схвалення порядку денного зборів, голова суду перейшов до безпосереднього обговорення актуальних питань із суддями.

Також участь у зборах прийняли: заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дрішлюк та секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Одеського апеляційного суду Руслан Котелевський.

Одним з головних питань, які обговорили судді, було визначення граничної численності суддів  у новостворених окружних судах  м. Одеси та Одеської області з урахуванням  фактичної численності суддів на поточну дату, модельної численності та необхідності забезпечення належного розгляду справ, що будуть надходити до судів у 2019 році. 

       

Під час своєї доповіді виконуючий обов’язки начальника ТУ ДСА України в Одеській області Вячеслав Глущенко наголосив на тому, що до ДСА України надходять численні звернення судів щодо надмірного рівня судового навантаження, а також система правосуддя має значний дефіцит повноважних суддів, наслідок чого виникає нагромадження нерозглянутих судових справ, тому дане обговорення є вкрай важливим.

Хочемо нагадати, що рішенням Вищої ради правосуддя від 18 квітня 2019 року №1201/0/15-19  погоджено на 2019 рік тимчасову кількість суддів в окружних судах та зобов’язано ДСА України опрацювати пропозиції суддів і в місячний термін надати ВРП доопрацьовані пропозиції щодо кількості суддів в окружних судах.

 

За повідомленням прес-служби суду