Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чемеровецький суд звільнив від кримінальної відповідальності багатодітну колишню депутатку сільради, яка не подала декларацію

10 травня 2019, 13:36

Чемеровецький районний суд звільнив від кримінальної відповідальності за неподання декларації (стаття 366-1 Кримінального кодексу України) колишню депутатку сільської ради у зв’язку із дійовим каяттям. Відтак, кримінальне провадження закрили на підставі статті 45 Кримінального кодексу України.

Матір чотирьох дітей обвинувачували у тому, що будучи депутатом сільради, а отже – суб’єктом декларування відповідно за закону «Про запобігання корупції», вона не подала декларацію за 2016 рік. Крім того, не подала ще одну після припинення повноважень депутата.

Під час розгляду справи в  суді жінка подала клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності на підставі статті 45  Кримінального кодексу України. Вона заявила, що щиро розкаялася за вчинене правопорушення, а самі декларації все-таки подала через сайт Національного агентства із запобігання корупції у квітні 2019 року. Прокурор таке клопотання підтримала, відтак суд його задовольнив.

За повідомленням прес-служби суду