Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП розглянула повідомлення керівників Новокаховського міського суду Херсонської області та господарського суду Чернівецької області у зв’язку з надходженням на їхні адреси листів-погроз

08 травня 2019, 16:41

Вища рада правосуддя 7 травня 2019 року розглянула повідомлення виконувача обов’язків голови Новокаховського міського суду Херсонської області Червоненка Дмитра Валерійовича та голови господарського суду Чернівецької області Желіка Бориса Євграфовича про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

У повідомленнях зазначено, що 16 квітня 2019 року на електронні адреси вказаних судів надійшли листи-погрози з електронної адреси С14UA@і.uа такого змісту: «НАСТАВ ЧАС!»; «Дочекалась суддівська мразота» «21 квітня буде днем жалоби за співробітниками прокуратури і суддів»; «хоч би в крові по коліна, аби вільна Україна»; «Герої не вмирають –  вмирають вороги!».

Вказані дії, на переконання авторів повідомлень, розцінюються як втручання в діяльність суддів, перешкоджання виконанню суддями службових обов’язків та погрози навмисного завдання шкоди здоров’ю як суддів, так і працівників апарату суду.

За результатами проведеної перевірки члени Вищої ради правосуддя дійшли висновку, що обставини, викладені у повідомленнях голови Новокаховського міського суду Херсонської області Червоненка Д.В. та голови господарського суду Чернівецької області Желіка Б.Є., свідчать про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя та потребують вжиття передбачених законом заходів.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Національної поліції України щодо вжиття передбачених законом заходів із забезпечення безпеки суддів, учасників судових процесів, працівників апарату Новокаховського міського суду Херсонської області та господарського суду Чернівецької області, а також забезпечення громадського порядку під час роботи цих судів та охорони приміщень.

 

Прес-центр судової влади України