Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у замовному вбивстві військовослужбовця залишатимуться під вартою

08 травня 2019, 13:38

6 травня 2019 року усім чотирьом підозрюваним у замовному вбивстві військовослужбовця, серед яких двоє неповнолітніх, продовжено строк тримання під вартою в Державній установі «Харківській слідчий ізолятор» до 18 червня 2019 року, без визначення застави.

Вказані ухвали можуть бути оскаржені безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня їх проголошення, а підозрюваним в той же строк, але з моменту вручення їм копії ухвали слідчого судді.

Нагадаємо, органом досудового розслідування  оголошено про підозри за частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб). 

Серед підозр за обставинами злочину – четверо осіб, серед яких п’ятнадцятирічний та шістнадцятирічний неповнолітні, до початку злочину домовилися про спільне його виконання. У лісосмузі неподалік від військової частини, розташованої в місті Чугуєві, на замовлення двадцятидвохрічної  харків’янки, троє підозрюваних мешканців Чугуєва вчинили умисне вбивство військового контрактника, 27-річного Віталія Черняка, спричинивши жертві численні поранення ножами по різним частинам тіла. Всі обставини вбивства фіксували на мобільний телефон та в подальшому продемонстрували замовниці. 

Зацікавлені особи мають можливість ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Єдиний унікальний номер справи №636/1000/19.

 

За повідомленням прес-служби суду