Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується слухання кримінальної справи стосовно "кредитних шахраїв"

03 травня 2019, 14:20

2 травня 2019 року в Жовтневому районному суді міста Кривого Рогу відбулося чергове судове засідання кримінальної справи стосовно злочинного угрупування, яке в ЗМІ охрестили «кредитними шахраями».

Колегією суддів в судовому засіданні розпочато дослідження письмових доказів, які налічують 36 томів.

Також, вирішено клопотання прокурора щодо продовження строку дії запобіжного заходу трьом з чотирьох обвинувачених. Прокурор просив суд продовжити строк дії раніше обраного обвинуваченим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще на 60 днів,  вважаючи, що саме такий захід буде запобігати їх спробам переховуватися від суду, впливати на потерпілих та свідків. Присутні у судовому засіданні потерпілі підтримали клопотання прокурора. Обвинувачені та їх захисники заперечували проти продовження тримання під вартою та просили змінити запобіжний захід на більш м’який – домашній арешт.

Колегія суддів дійшла висновку про необхідність продовження строку тримання обвинувачених під вартою ще на 60 днів та вважала, що інший більш м’який запобіжний захід – домашній арешт не зможе в повній мірі забезпечити належну процесуальну поведінку цих обвинувачених.

Наступне судове засідання призначено на 20 травня 2019 року о 14:00.

 

За повідомленням прес-служби суду