Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення правил користування електричною енергією стягнуто заборгованість в сумі понад 30 тис грн

02 травня 2019, 11:26

   7 серпня 2017 року Баштанським районним судом Миколаївської області було розглянуто цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «Миколаївобленерго» до громадянина С.С. про стягнення боргу за актом про порушення Правил користування електричною енергією для населення. Судом було встановлено, що в серпні 2016 року представниками філії ПАТ «Миколаївобленерго» Баштанського району під час рейдової перевірки домоволодіння за місцем проживання відповідача, виявлено порушення правил користування електричною енергією для населення, а саме: використання "штучного нуля", що призвело до споживання необлікованої електричної енергії. За результатами виявленого порушення було складено акт про порушення ПКЕЕн, з яким відповідач погодився.

За результатами розгляду акта комісією було прийнято рішення, що товариству нанесено збитки у вигляді недорахованої електроенергії. Розрахунок збитків було проведено за період за три роки до дати виявлення порушення. Рахунок було вручено відповідачу особисто, проте в добровільному порядку останній не погасив суму заборгованості. Дослідивши наявні в матеріалах справи докази, Баштанський районний суд виніс рішення про задоволення позову Публічного акціонерного товариства «Миколаївобленерго» та стягнення з громадянина С.С. заборгованості за актом про порушення правил користування електричною енергією для населення в сумі 30487,74 гривень та судових витрат по справі.

Відповідач С.С. не погодився з даним рішенням та оскаржив його в апеляційному порядку. Проте, колегія суддів судової палати в цивільних справах Миколаївського апеляційного суду, 15 квітня 2019 року розглянувши цивільну справу за апеляційною скаргою громадянина С.С. дійшла висновку, що рішення Баштанського районного суду по даній справі від 7 серпня 2017 року про задоволення позову та стягнення збитків ухвалено обґрунтовано та законно, залишивши вказане рішення без змін, а апеляційну скаргу відповідача без задоволення.

Рішення апеляційної інстанції може бути оскаржено до Верховного Суду.

 

За повідомленням прес-служби суду