Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся вебінар для прес-служб судів «Переговори як спосіб вирішення конфлікту»

26 квітня 2019, 18:30

Анна Маляр поділилася із учасниками семінару знаннями та навичками, отриманими під час проходження навчального курсу «Переговори як вирішення конфлікту», проведеного спеціалістами Нідерландського інституту міжнародних відносин Clingendael у грудні 2018 року у місті Стамбулі, Турція.

26 квітня 2019 року Прес-центр судової влади України провів черговий вебінар для прес-служб судів (прес-секретарів, суддів-спікерів, голів судів, керівників апаратів судів та інших зацікавлених представників судових установ) на тему «Переговори як вирішення конфлікту».

Спікер – Анна Маляр, кандидатка юридичних наук, юристка-кримінолог, викладачка Національної школи суддів України, авторка численних наукових та публіцистичних статей і коментарів у ЗМІ щодо юридичної оцінки політичних подій в Україні, експертка телевізійних проектів та програм. Тема її наукових інтересів – злочинність у сфері політики.

Нідерландський інститут міжнародних відносин Clingendael (https://www.clingendael.org) є одним із найпотужніших незалежних центрів дипломатичної підготовки у світі. Навчальний центр «Навчання веденню перемовин як інструмент вирішення конфліктів», що діє при інституті, створений у 2014 році за підтримки Міністерства іноземних справ Нідерландів,  є партнером у 10 різних переговорних ініціативах та  навчає спеціалістів Центру гуманітарного діалогу, ПРООН, Фонду стабільності в Сомалі, ОБСЄ, ООН-жінки та інших.

Під час заходу йшлося насамперед про базові правила щодо конфліктних ситуацій, структуру конфлікту, ефективні та неефективні заходи вирішення подібних ситуацій у тому числі і через перемовини. Конфліктні ситуації постійно трапляються між людьми, адже в основі них лежить суперечність поглядів, цілей чи інтересів та певною мірою незгода, зауважила експерт, проте знання структури конфліктів, людської психології та досвід вчених, які досліджують конфлікти, дає нам змогу перестати боятися подібних ситуацій і шукати найкращі шляхи їх запобігання чи вирішенню.

Нагадаємо, що Прес-центр судової влади України запровадив з минулого року проведення щомісячних вебінарів для прес-служб судів. Мета цих заходів – розвиток судових комунікацій, постійна методична підтримка прес-служб судів із питань комунікацій, навчання та спільне вирішення поточних проблем судових комунікацій, обмін досвідом та знаннями, зокрема щодо механізму дії у конкретних ситуаціях тощо.

Прес-центр судової влади Україн