Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Жмеринського міськрайонного суду на екскурсію завітали школярі

24 квітня 2019, 15:11

24 квітня 2019 року учні 5-го класу школи I-III ступенів № 1 м. Жмеринки завітали до Жмеринського міськрайонного суду  Вінницької  області.

Зустріла учнів керівник апарату суду Тетяна  Насоненко, яка  розповіла учням про Феміду, як символ судочинства, та детально зупинилась на історії  її походження.

Також розповіла про притаманні судовій системі атрибути. Так символами судової влади є державні символи України – Державний Герб і державний Прапор України, а правосуддя в суді здійснюється суддями в мантії та з нагрудним знаком.

Більш детально про суддівську  мантію, як  один із  символів судової  влади розповів  заступник  керівника  апарату суду Павло  Антал та продемонстрував  дітям,  які  мантії   одягаються  судді інших  країн  світу.

Крім,  цього  керівник  апарату  суду Тетяна  Насоненко разом  з  консультантом  суду ( по  роботі  з  персоналом) Оленою  Рожик,  Наталею Лукашовою  розповіли  про  роботу  суду. 

В рамках всеукраїнської акції для школярів «Урок справедливості»,учням також презентували мультфільм "Кінь проти Хом’яка", який було відзнято в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя".

Також, за доброю традицією при проведенні заходів для школярів керівник апарату суду провела екскурсію приміщенням суду: відвідування робочих кабінетів, кімнати-музею суду, огляд залів судових засідань,  інноваційних технологій, що сприяють роботі суду і громадян.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, школярі  висловили бажання стосовно подальших зустрічей, а для закріплення позитивних емоцій дітки отримали солодкі подарунки від працівників суду до свята Великодня.

Сподіваємося, що час, проведений в Жмеринському  міськрайонному  суді, сприятиме формуванню поваги до суду.

Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд!

 

За повідомленням прес-служби суду