Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 місяців арешту за крадіжку мобільного телефону, - ухвалено вирок суду

24 квітня 2019, 14:32

22 квітня  2019 року Скадовський районний суд Херсонської області ухвалив вирок стосовно 23 річного мешканця міста Скадовська за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно) та призначено покарання у виді п’яти місяців арешту.

Чоловік обвинувачувався у тому, що 02.07.2018 перебував в будинку у м. Скадовськ Херсонської області та викрав мобільний телефон марки «Xiaomi Redmi Note 4», вартістю 2076,67 грн., який належить потерпілій, після чого місце вчинення злочину з викраденим майном залишив.

В судовому засіданні обвинувачений  свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, обставини справи підтвердив, пояснив, що телефон повернув коли приїхали працівники поліції. В скоєному щиро розкаюється, просить не призначати йому суворого покарання.

Потерпіла в судовому засіданні пояснила, що викрадений мобільний телефон належить їй та ним користувалась її донька. Працівниками поліції їй повернуто мобільний телефон. Просила призначити покарання обвинуваченому на розсуд суду.

При призначенні покарання суд прийняв до уваги молодий вік обвинуваченого, врахував його особу, те, що він раніше судимий за вчинення крадіжок, вчинив злочин середньої тяжкості, не працює, неодружений, на утриманні дітей не має, посередньо характеризується за місцем проживання, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, на військовому обліку не перебуває. До обставин пом’якшуючих покарання обвинуваченого суд відносить щире каяття, а обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду  протягом 30 днів з дня його проголошення.

Пошук судового рішення в ЄДРСР можна здійснити за номером 663/2165/18.

Як повідомлялося раніше, Скадовським районним судом Херсонської області підготовлено узагальнення щодо розгляду судом кримінальних проваджень за статтею 185 Кримінального кодексу України за 2018 рік. Узагальненням було встановлено, що кримінальні провадження за обвинуваченнями щодо вчинення крадіжок є найпоширенішими серед тих, що розглядає суд. 

Ознайомитися з узагальненням можна за посиланням.

 

За повідомленням прес-служби суду