Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перегляд запобіжного заходу підозрюваному у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди – 10 000 доларів США

18 квітня 2019, 19:48

У провадженні Миколаївського апеляційного суду перебувають апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного Б. та прокурора військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 12 квітня 2019 року.

Вищезазначеною ухвалою підозрюваному зменшено розмір застави до 700 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 344 700,00 грн.

Розгляд цієї справи, призначеної на 12:30 18 квітня 2019 року, не відбувся у зв’язку з тим, що на адресу суду найшли заяви захисників про відкладення розгляду справи на іншу дату. Один із захисників вказав у своїй заяві, що не може прибути до суду у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я. Інший захисник бере участь у судовому засіданні призначеному у одному із судів Дніпропетровської області.

Колегія суддів прийняла рішення про оголошення перерви у справі до 13:30  24 квітня 2019 року.

37-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину передбаченого частиною четвертою статті 368-3 Кримінального кодексу України, що полягає у одержанні службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду та в інтересах третьої особи поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Довідково: Громадянин Б. органами досудового розслідування підозрюється у тому, що, будучи членом декількох громадських організацій та займаючи посади голів правління у цих організаціях вимагав та одержав 10 000 доларів США від службових осіб одного із товариств з обмеженою відповідальністю. Таку суму громадянин вимагав за невчинення дій з використанням наданих йому повноважень керівника громадських організацій а саме: не проведення мітингів, цивільних ініціатив та рухів протесту та інших заходів, які б перешкоджали господарській діяльності товариств.

   

За повідомленням прес-служби суду