Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський апеляційний суд спростовує недостовірну інформацію поширену у мережі Facebook

18 квітня 2019, 18:01

У зв’язку з опублікуванням 18 квітня 2019 року у мережі Facebook недостовірної  інформації на сторінці «Константина Бильцана» Миколаївський апеляційний суд вважає за необхідне довести до громадськості наступне.

16 квітня 2019 року на розгляд до Миколаївського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга прокурора військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 12 квітня 2019 року стосовно Більцана Костянтина Миколайовича, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368-3 КК України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду та в інтересах третьої особи поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Додатково, 17 квітня 2019 року до суду надійшли дві апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного на вищезазначену ухвалу.

У публікації міститься інформація наступного змісту:

Звертаємо увагу на те, що жодних телефонних дзвінків ані голові Миколаївського апеляційного суду, ані іншим суддям Миколаївського апеляційного суду не надходило від Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича чи від інших осіб по вищезазначеній справі. Таким чином, зазначена інформація є фейковою.

Також, у пості міститься наступна інформація: «Відчутно збільшується кількість правоохоронців, ми бачили спецпризначенців, поліція зараз активно підтягує свої сили. Розвиток подій може бути будь-яким і досить непередбачуваним…» та додано 5 фотографій, три з яких не відповідають дійсності. Біля приміщення суду була лише одна машина патрульної поліції, жодних інших «спецпризначенців»  чи правоохоронних угрупувань як у приміщенні суду, так і на його території не було.

   Прикріплені до посту фотографії не мають жодного відношення не тільки до Миколаївського апеляційного суду, а й до Миколаївської області в цілому. Фото взяті із трьох видань:

 

При цьому, Миколаївський апеляційний суд надалі просить осіб, які не володіють достовірною інформацією утриматись від поширення неправдивої інформації та не вводити в оману українське суспільство.

 

За повідомленням прес-служби суду