Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Держекоінспекція намагається через суд вилучити у приватної особи трьох левів і шістьох ведмедів

14 березня 2019, 14:34

На розгляді Красноармійського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом Державної екологічної інспекції України до гр-на П. про конфіскацію тварин.

В позовній заяві зазначено, що чоловік, утримуючи диких тварин у власному звіринцю, допустив порушення статей 10, 34 Закону України «Про тваринний світ», статей 8, 12, 20 Закону України «Про захист від жорстокого поводження».

У січні 2019 року між гр-ном П. та Реабілітаційним центром для хижих тварин укладено договори про добровільну передачу тварин на тимчасове утримання.

Проте необхідність конфіскації тварин не зникає та обумовлена недопущенням повернення цих тварин у неналежні умови проживання, оскільки чоловік не може забезпечити умови, визначені законодавством, а тому Державна екологічна інспекція України ставить питання конфіскації у гр-на П. тварин, а саме: трьох левів та шести ведмедів з передачею їх у власність держави.

13.03.2019 підготовче засідання у вказаній справі відкладено за клопотання представника відповідача на 10:30  3 квітня 2019 року.

 

Фото з мережі Інтернет

За повідомленням прес-служби суду