Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Херсонської області відвідали студенти-правники

14 березня 2019, 09:55

У рамках співпраці Господарського суду Херсонської області та Херсонського державного університету студенти ІІІ-го курсу історико-юридичного факультету ХДУ завітали до установи. Зустріч відбулася у форматі лекції-бесіди з працівниками суду.

Майбутні правники разом з викладачем, доцентом кафедри адміністративного і господарського права та правоохоронної діяльності Оленою Волкович,  мали можливість обговорити актуальні питання правового регулювання господарських відносин, а також ознайомитися з основними засадами судової реформи. Спілкування у подібному форматі дало студентам можливість не просто заслухати матеріал, а й охоче висловлювати свої думки та ставити цікаві запитання.

Так як зустріч проходила в межах дисципліни «Фінансове право», окремо, за тематикою навчального плану, було висвітлено питання електронних закупівель (тендерів), ознайомлено студентів з електронною системою «ProZorro» та правовим регулювання договору закупівлі за результатами тендерних процедур за допомогою «ProZorro».

Наприкінці присутнім була надана можливість переглянути судове засідання в режимі відеоконференції.

Такий інтерактивний підхід дав змогу студентам відчути специфіку роботи суду і побачити високий рівень відповідальності та професіоналізму працівників судової установи.

Практика проведення Дня відкритих дверей у межах виконання умов Договору про співпрацю Господарського суду Херсонської області та Херсонського державного університету є хорошою багаторічною традицією нашого суду, яка заохочує майбутніх правників здобувати знання, працювати над собою та вдосконалюватись, ознайомлює із практичними аспектами діяльності господарського суду, сприяє формуванню у громадян довіри та поваги до судової влади. Такі заходи допомагають студентам в оволодінні юридичною професією, формують професійний світогляд та професійне мислення майбутніх юристів.

Колектив Господарського суду Херсонської області  завжди сприяє просвітницьким заходам для молоді, дбаючи про виховання юнацтва у дусі поваги до закону та прав людини.

За повідомленням прес-служби суду