Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житомирський окружний адміністративний суд відвідали представники Канадської місії зі спостереження за виборами Президента в Україні

13 березня 2019, 16:29

Сьогодні, 13 березня  в стінах Житомирського окружного адміністративного  суду  голова суду Сергій Черноліхов провів зустріч з  представниками  Канадської місії зі спостереження  за виборами Президента в Україні  - Юлією Проданюк та  Шоном Сейгером.

На зустрічі йшлося про хід підготовки до виборів Президента України 31 березня та про моніторинґ даного процесу з боку місії зі спостереження за виборами Президента України. Шон Сейгер, зокрема, ознайомив з мандатом місії, який полягає у проведенні оцінки виборчого процесу  та виконання Україною зобов’язань ОБСЄ та інших міжнародних  стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства. Вказав, що місія спостерігає, записує та звітує, не втручаючись при цьому у виборчий процес. Разом з тим, вони, як  і всі спостерігачі, мають своїм обов’язком дотримуватись принципів міжнародного  спостереження за виборами та працюватимуть в нашому регіоні до завершення виборів Президента України.

У контексті тематики заходу обговорювалися: особливості розгляду  окружним адміністративним судом спорів, пов’язаних з виборчим процесом; хто може бути суб’єктом звернення до суду; юрисдикція, порядок та строки розгляду даної категорії справ; функції та роль окружного адміністративного суду  в період виборчого процесу.

На завершення зустрічі, учасники домовилися про подальшу співпрацю із зазначених питань.

                                                                                                                                        

 За повідомленням прес-служби суду