Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Собаку конфіскують у господаря, - суд констатував порушення Правил тримання тварин у місті

13 березня 2019, 15:01

Новокаховський міський суд Херсонської області розглянув два протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності господаря вівчарки, який допустив порушення Правил утримання тварин у місті.

Як слідує з матеріалів адміністративних справ, господар вигулював свою собаку без намордника, внаслідок чого пес двічі напав на людей. Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину повністю.

За вигулювання собак без намордників, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людини, частиною другою статті 154 «Порушення правил тримання собак і котів» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суддями Новокаховського міського суду Херсонської області за наслідками розгляду справ ухвалено дві постанови про притягнення до відповідальності власника пса-порушника, за кожною з яких чоловіку належить сплатити штраф у розмірі 51 грн. та судовий збір у сумі  384,20 грн. Собаку за рішенням суду у господаря конфісковано.

Ознайомитись із рішеннями Новокаховського міського суду Херсонської області можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/

  

Фото з мережі Інтернет

 

За повідомленням прес-служби суду