Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, який підозрюється у жорстокому вбивстві, утримуватиметься під вартою

12 березня 2019, 10:57

Колегією суддів апеляційного суду залишено без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, та залишено без змін ухвалу слідчого судді, якою стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, чоловік підозрюється у тому, що під час розпиття спиртних напоїв між ним та його гостем виникла сварка, в ході якої підозрюваний  наніс потерпілому два удари обухом сокири по голові, від яких останній впав на підлогу. В подальшому підозрюваний  наніс потерпілому не менше 10 ударів лезом сокири по голові та тулубу, в результаті чого у потерпілого виявлено тілесні ушкодження, які призвели до смерті останнього.

Сторона захисту підозрюваного звернулася з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді, просила обрати йому запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

Прокурор зазначив, що ухвала слідчого судді є законною і обґрунтованою, та просив суд відхилити апеляційну скаргу.

Підозрюваний наразі показання не дає, скориставшись правом, гарантованим статтею 63 Конституції України (Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом. Підозрюваний, обвинувачений чи підсудний має право на захист.)

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

  • апеляційну скаргу сторони захисту залишити без задоволення
  • ухвалу слідчого судді залишити без змін

Таким чином, підозрюваний триматиметься під вартою до 22:30 21 квітня 2019 року.

З повним текстом ухвали від 11 березня 2019 року можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення до ЄДРСР за єдиним унікальним номером справи №398/622/19.

Довідково: 

частина перша статті 115 Кримінального кодексу України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Фото з мережі Інтернет. 

За повідомленням прес-служби суду